Overtuigende zege van Ajax: 0-4 in Groningen

19 december 2004 16:19

Ajax heeft met een overtuigende 0-4 zege in Fc Groningen het jaar 2004 afgesloten. Met de nederlagen van Feyenoord en met name PSV bezorgde de ploeg zich daarmee een mooi uiteinde en zicht op meer voor de tweede seizoenshelft.

In de eerste helft begon Ajax uitstekend. De ploeg kreeg diverse goede kansen maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Ajax had de controle op de wedstrijd, maar moest toezien dat FC Groningen ook in eigen huis kon aanvallen en het Ajax lastig maken.

De beste kansen voor FC Groningen waren in het begin van de tweede helft. Toen Ajax vervolgens de 0-1 scoorde was de ban gebroken. Ryan Babel gaf Sneijder de kans om de openingstreffer binnen te koppen. Een paar minuten later was het duel al beslist toen Rosales Mitea de kans gaf de 0-2 te maken.

Vervolgens mocht de jonge Babel aan zijn vertrouwn werkte. Hij scoorde achtereenvolgens de 0-3 en de 0-4.