Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Vaart en Koeman over het 'incident'; onvrede, maar van der Vaart wil niet weg

10 december 2004 19:03 - WWW.Ajax.NL

Verslaggever: RvN

Ook vrijdag ging alle aandacht nog naar het incident rond Rafael van der Vaart. Nadat de zaak direct in de kiem gesmoord bleek woensdagavond, kwam hetw eer op scherp toen Ajax meldde dat de aanvoerdersband van van der Vaart was afgenomen. Op de persconferentie voor het duel van komende zondag ging bijna alle aandacht naar 'de zaak'. Ronald Koeman liet weten dat er nooit sprake was geweest van werkweigering van Van der Vaart. Koeman sprak er met hem over en had het hem niet verplicht. Anders zou Van der Vaart in Koemans ogen zeker gespeeld hebben. Toch was de coach teleurgesteld in de beslissing van zijn aanvoerder. Donderdag besloot hij dat een dergelijke beslissing als aanvoerder niet kan. "Later heb ik er over nagedacht en ik vond zijn houding een aanvoerder onwaardig. Hij had moeten spelen; je moet alles doen voor het elftal en ik miste bij hem de wil om er alles voor te doen. De aanvoerder moet een voorbeeld zijn voor zijn ploeggenoten."

Rafael van der Vaart liet weten dat het afnemen van de aanvoerdersband hem pijn doet, omdat hij vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. "De trainer vertelde dat hij teleurgesteld was en dat ik geen goed voorbeeld voor de groep was. Ik schrok ervan, want ik vind dat ik niets verkeerd heb gedaan. Koeman vond Wesley Sneijder een betere optie op het middenveld tegen Bayern en ik voelde me niet lekker in de rol die hij voor mij voor ogen had. De trainer vroeg vooraf hoe ik er over dacht. Ik ben gewoon eerlijk geweest en heb gezged wat ik ervan vond. Als hij me verplicht had, had ik op die positie gespeeld. Maar dat was niet het geval. Ik sta nog steeds achter mijn beslissing."

Van der Vaart liet verder weten niet weg te willen bij Ajax en dit niet te gebruiken om een breuk te forceren. op een dergelijke manier wil hij zijn club niet verlaten.

Ajax.nl: Koeman teleurgesteld in Van der Vaart; geen sprake van werkweigering
Ajax.nl: Van der Vaart wil geen breuk met zijn club

Meer op WWW.Ajax.NL




Tags

vaart koeman onvrede rafael werkweigering bayern eer gesmoord gezged hetw kiem koemans

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht