Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman en van der Vaart bewaren de rust; nooit meer als linksbuiten

8 december 2004 23:26

Verslaggever: RvN

Ronald Koeman en Rafael van der Vaart lieten ziengeleerd te hebben van alle onrust in de eerste fase van het seizoen. Alle media doken na afloop op Koeman en Van der Vaart om het verhaal van de weigering van de aanvoerder om op de positie van linksbuiten te spelen te horen. Beiden bewaarden slim de rust. Ronald Koeman gaf aan dat hij na de training dinsdag een gesprek gehad had met Van der Vaart en dat zijn aanvoerder had aangegeven niet als hangende linksbuiten te willen opereren. Hij voelt zich op die positie niet lekker en wil zich richten op het middenveld (aanvallend, centraal of op links). Daar was voor het duel tegen Bayern geen plaats voor van der Vaart. Koeman liet weten er verder geen problemen in te zien, dat het belangrijk is dat een speler zich goed voelt op een positie waar hij moet spelen. Het boek voor Van der Vaart op die positie van linksbuiten is volgens Koeman nu definitief dicht. Dat is uitgesproken en dat zal in de toekomst geen optie meer zijn. De Ajax coach heeft daar verder vrede mee.

Ook de aanvoerder kwam met eenzelfde verhaal. Hangend op links voelt hij zich niet prettig. Dat hij daardoor op de bank terecht kwam, is volgens Van der Vaart de keuze voor de trainer. Het afwijzen van de plaats op linksbuiten kwam na goed overleg met Koeman. Hij verwacht niet dat dat gevolgen heeft voor zijn plaats bij Ajax in de nabije toekomst. In zijn ogen stond het duel tegen Bayern geheel op zich. "Zondag is weer een hele andere wedstrijd en dan zien we wel. Dat is competitie en dan verwacht ik er weer gewoon in te staan."

Meer op




Tags

koeman vaart linksbuiten bayern afwijzen bewaarden boek doken eenzelfde hangend hangende rafael vrede weigering ziengeleerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper