Transparent
Inloggen
Sluiten

2-2 voldoende tegen Bayern Munchen

8 december 2004 22:36

Ajax is er in geslaagd de derde plaats binnen te halen. In Amsterdam bleek na een zenuwslopende avond een 2-2 gelijkspel tegen Bayern Munchen voldoende.

Ajax begon slecht aan de wedstrijd. Al na negen minuten moest Ajax tegen een achterstand aankijken.Een voorzet van rechts kwam bij de verre paal bij Makaay. Met een prachtig schot schoot hij vevrolgens onhoudbaar voor Vonk in de verre hoek. Daarmee liet Makaay weer zijn klasse zien en vreesde iedereen bij Ajax voor een nieuw echec.

Het duurde heel even voordat Ajax over de schrik heen was. Maar toen kwam de ploeg ook echt in zijn spel. Door wat tactische omzettingen herpakte de ploeg zich, die wat verrast was door het verdedigende spel van Ballack.

Ajax kreeg naarmate het duel vorderde steeds meer grip en balbezit. dat leverde ook diverse kansen op. Met een gelukje kwamen ze in de eerste helft gelijk. Een schot van Galas?k werd aangeraakt door Demichelis en daardoor onhoudbaar voor Kahn.

In de tweede helft ging Ajax door. Het was Mitea die de 2-1 binnenschoot na een een-twee die hij zelf opzette en die hem vrijzette voor de keeper. Tot dan toe was de onrust in de Arena groot richting de scheidsrechter die in de ogen van de fans veel fout deed. Uiteindelijk zaten hij en zijn grensrechters slechts een keer mis. een kopgoal van De Jong (in twee keer) werd ten onrechte buitenspel gegeven). Buiten die situatie floot de Portugees goed. Maar dat incident had Ajax wel heel duur komen te staan.

Want Bayern Munchen kwam nog terug tot 2-2 via een kopgoal van Ballack. En daardoor bleef het spannend tot het eind.




Tags

bayern ballack kopgoal makaay onhoudbaar aangeraakt arena demichelis echec galas gelukje herpakte jong kahn mitea naarmate opzette portugees schrik vevrolgens vonk vorderde vreesde vrijzette zenuwslopende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos