Ajax wint met 1-2 in Waalwijk

3 december 2004 22:00

Ajax heeft een moeizame 1-2 zege behaald in Waalwijk. Voor de Amsterdammers haalden Sneijder en Rosales de punten binnen. De eindstand was al bij rust bereikt.

Ronald Koeman, die vrijdag nog voor een bliksembezoek samen met zaakwaarnemer Martin Dahlin de spits Rosenborg bekeek, had weinig verrassingen in petto in zijn elftal en borduurde voort op de laatste weken. Of het moet de keuze zijn geweest voor Anastasiou die de net weer fitte Babel uit de basis hield.

De eerste helft was een aardige om te zien in Waalwijk. RBC begon aanvallend en kwam in de zevende minuut wat gelukkig op voorsprong. Een inzet van Fuchs van buiten het strafschopgebied werd van richting veranderd waardoor Vonk kansloos was.

Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al snel. De bal werd op de rand van het strafschopgebied breed gelegd op Sneijder. Die schoof hem uitstekend in de verre hoek.

Nog voor rust werd het ook nog 1-2. Rosales kreeg de bal voor de voeten en kon de 1-2 binnentikken. Daarmee zou Ajax nog voor rust de overwinning in handen krijgen.

Na rust was het allemaal minder. Er werd in een lager tempo gespeeld en er was minder te genieten. De beste mogelijkheden waren eigenlijk voor RKC Waalwijk. Aan het slot van het duel werd het nog even spannend. Een inzet van Krohn-Dehli belandde op de paal. Ajax kwam daar goed weg, maar zag vervolgens hoe ook doelpogingen van Sneijder en Babel aan de andere kant op de paal belanden.

Dat had voor Ajax uiteindelijk geen gevolgen omdat de drie punten mee in de tas naar Amsterdam mochten.