Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporters eisen duidelijkheid van KNVB

3 december 2004 01:03 - ANP

Verslaggever: DMB

De supportersverenigingen van de clubs in het betaald voetbal eisen snelle duidelijkheid van de KNVB over de problematiek van de kwetsende spreekkoren. In een open brief worden de clubs opgeroepen om tijdens de algemene vergadering maandag in Zeist helderheid te verschaffen. De samenwerkende voetbalfans, verenigd in de SOVS, spreken van volstrekte willekeur, zowel bij de beoordeling van al dan niet foute spreekkoren als bij het sanctioneringssysteem. Indien een concrete reactie uitblijft, dreigen de fans tijdens de laatste competitieronde van het jaar massaal in actie te komen.

De supporters willen antwoord op twee belangrijke vragen:
1. Welke verbale uitingen zijn wel en welke zijn niet toegestaan in de Nederlandse stadions?
2. Op welke manier wordt gewaarborgd dat bij ontoelaatbare spreekkoren de echte daders worden aangepakt en niet de voltallige supportersgroep?

Bij punt 1 willen de supporters niet alleen duidelijkheid voor henzelf, maar ook voor de betreffende scheidsrechters. "Zij zijn tenslotte als eerste verantwoordelijk voor de beslissing bij spreekkoren", aldus de fans, die hun open brief ook naar politiek Den Haag hebben gestuurd. Hun tweede vraag nemen de supporters heel hoog op. Zij eisen eenduidige en dadergerichte straffen. "Het is ongehoord en onacceptabel dat alle fans van een club een of meerdere keren niet naar een wedstrijd van hun club mogen gaan, omdat een kleine minderheid zich schuldig heeft gemaakt aan kwetsende spreekkoren."

Klik hier om de verklaring op de website van de Samenwerkende Organisatie Voetbalsupporters te ondertekenen.

Meer op ANP
Tags

spreekkoren knvb brief kwetsende samenwerkende competitieronde dadergerichte dreigen eenduidige gewaarborgd helderheid henzelf minderheid ongehoord ontoelaatbare problematiek sanctioneringssysteem sovs supportersgroep supportersverenigingen uitblijft uitingen verschaffen voetbalfans voetbalsupporters volstrekte zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson