Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blijft steken op 1-1 tegen Feyenoord

14 november 2004 14:25

Ajax speelde na de moeilijke periode een heel behoorlijke klassieker tegen Feyenoord. De ploeg kreeg met de 1-1 te weinig en zal daardoor toch met gemengde gevoelens terugkijken naar het duel.

De eerste echte kans kwam pas na een minuut of twintig toen Babos een kopkans van van der Vaart teniet deed. Het was toch Ajax dat op voorsprong kwam. In de 27ste minuut gaf Anastasiou een mooie assist waarna vevrolgens Rosales hard inkon schieten. De Argentijn was dus opnieuw doeltreffend voor Ajax. Hij liet zijn tegenstander Mtiliga bij vlagen volledig staan.

Vlak voor rust kwam feyenoord ietwat tegen de verhouding in weer op gelijke hoogte. Nadat er verdeidgend niet goed werd opgetreden aarzelfde Kuyt niet en schoot hij met een volley de 1-1 binnen. Op dat moment had Ronald Koeman al twee keer moeten wisselen. Pienaar vroeg al snel geblesseerd om een wissel. De Jong was met zijn hoofd tegen die van Gyan aangekomen. De Jong ging met een hoofdwond van het veld. Gyan werd lang behandeld en kwam uiteindelijk met een veredelde tulband op zijn hoofd terug.

In de tweede helft ging de Ajax fanatiek op zoek naar de 2-1 en drukte het feyenoord terug. De Rotterdammers creerden op de counter ook wel hun kansen via het gevaarlijke spitsenduo. Bij Ajax liet onder andere Anastasiou en Rosales kansen op de 2-1 liggen.

Ajax had het meeste recht op de winnende treffer, maar miste aanvallend net het beetje extra om de zege echt af te dwingen. De ploeg bewees echter op de goede weg te zijn en het favoriet geachte Feyenoord in de hoek te kunnen zetten.


Bekijk voor een live verslag tijdens de wedstrijd van 'Sluk' de link hieronder naar het scorebord.




Tags

feyenoord anastasiou gyan jong rosales aangekomen aarzelfde babos counter creerden fanatiek geachte gevaarlijke hoofdwond inkon klassieker koeman kopkans kuyt mtiliga opgetreden pienaar sluk spitsenduo teniet tulband vaart verdeidgend veredelde verhouding verslag vevrolgens vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos