Transparent
Inloggen
Sluiten

Bonden staan open voor Euro League

15 augustus 2000 08:10

Verslaggever: RvW

Langzamerhand blijkt de lobby van de clubs voor een Euro League vruchten af te werken. In Nederland liet de KNVB na eerdere tegenwerpingen weten open te staan voor dergelijke ontwikkelingen, althans niet direct af te wijzen. Wel werd duidelijk dat de 15 andere Nederlandse clubs in de Eredivisie er ook mee akkoord zullen moeten gaan, hetgeen geen makkelijke opgave zal worden.
In Schotland zijn ze al veel verder, inmiddels zijn daar alle clubs in de hoogste afdeling min of meer akkoord gegaan met de uittreding van Celtic en Glasgow Rangers voor een nieuwe Euro league. Naast de nadelen zien zij ook wel degelijk met name de voordelen van zo'n stap naar een meer competitieve competitie.

De grootste horde zal ongetwijfeld liggen bij de UEFA. De komende maanden zullen de clubs gaan lobbyen in Europa om binnen de UEFA een plek te kunnen vinden. Gezien de verhoudingen en structuren in het voetbal is een vorming van de League onhaalbaar indien de UEFA daaraan geen akkoord geeft. Volgens Van Raaij is de kans daarop zo'n 60 a 70%.

Meer op
Tags

uefa afdeling celtic eredivisie glasgow knvb lobby lobbyen nederland opgave raaij rangers schotland structuren tegenwerpingen uittreding vorming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson