Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Laudrup wil jeugdtrainer worden

14 augustus 2000 23:10 - Politiken

Verslaggever: LD

Afgelopen zomer trainde Laudrup al Deense talentjes in een zomerkamp van de DBU, de Deense voetbalbond. Dit is hem zo goed bevallen, dat hij heeft voorgesteld dat de DBU een voetbalschool begint voor het gehele jaar. Hij is dan bereid om, samen met enkele andere gestopte topspelers, jonge talenten te trainen. Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd als techniektrainer. Niet alleen omdat hij zelf gezegend is met een fabelachtige techniek, maar ook omdat hij vindt dat de fundamentele techniektraining is verwaarloosd in het jeugdvoetbal.

Na zijn afscheid bij Ajax afgelopen zomer heeft Laudrup alleen een demonstratiewedstrijd gespeeld. Hij mist nu al het voetballen, en daarom heeft hij besloten om nog enkele wedstrijden te spelen met het nationale veteranenelftal. Zijn debuutwedstrijd zal echter nog even op zich laten wachten, omdat hij nog niet oud genoeg is voor dit elftal.

"Ondanks dat ik gedwongen ben om te stoppen met voetbal op het hoogste niveau, daar mijn ene achillespees de zware belasting niet langer kan verdragen, blijft voetbal mijn lust en mijn leven." Verder lost hij zijn broer Michael, die assistent is geworden van bondscoach Morten Olsen, af als verslaggever bij de Deense televisie.

"Zijn idee?n zullen bekeken worden en vergeleken worden met onze eigen plannen en idee?n om nog meer nadruk te leggen op techniektrainingen", aldus de Deense voetbalbond. "We zijn hier de laatste tijd veel mee bezig geweest, en er zijn meer initiatieven genomen."

Meer op Politiken




Tags

laudrup dbu achillespees belasting debuutwedstrijd demonstratiewedstrijd fabelachtige fundamentele gezegend jeugdvoetbal lost lust michael morten olsen talentjes techniektrainer techniektraining techniektrainingen verdragen verwaarloosd veteranenelftal weggelegd zomerkamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom backup belofte berghuis bergwijn bravo brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato henderson hlynsson kiki meewerkt pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton tsja