Snelle doelpunten zetten Ajax op goede pad: 3-0

19 oktober 2004 22:34

Vroege doelpunten zetten Ajax dinsdagavond in de Champions League op het goede pad. Na de missers tegen Bayern Munchen en Heerenveen sloeg de onrust toe bij Ajax. De snelle doelpunten tegen de vooraf als stugge tegenstanders gekwalificeerde ploeg kwamen dan ook goed uit. Na drie minuten kwam Ajax al op voorsprong toen Wesley Sonck een rebound na een schot van Sneijder makkelijk kon binnenwerken. Na 20 minuten stond de ploeg al op 2-0. De Jong kopte een bal bij de paal binnen. Na een half uur spelen was het duel definitief gespeeld toen Van der Vaart een door de keeper van richting veranderde bal kon binnenkoppen. Het moet gezegd worden dat Ajax heel fel en aggressief begon en Maccabi daarmee een beetje overrompelde. De ploeg deed waar Juventus en Bayern eerder veel moeite mee hadden. Dat de ploeg nog niet de oude was, bleek uit het feit dat ze het duel niet freeweehlend konden uitspelen. Achterin werd het af en toe gevaarlijk door slordige situaties. Maccabi trachtte de forse achterstand te verkleinen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Ajax kreeg nog een aantal kansen op meer goals, maar was na de 3-0 niet meer trefzeker. De beste kans was vlak voor tijd voor Sneijder, die een penalty miste.