Duur puntverlies Nederlands elftal

9 oktober 2004 22:29

Verslaggever: RvN

Het Nederlands elftal heeft in Macedonie duur puntverlies geleden in de strijd om de eerste plaats in de poule die rechtstreekse plaatsing geeft voor het komende WK. De ploeg kwam niet verder dan een 2-2 gelijk. Vlak voor rust kwam Oranje via een eigen doelpunt op voorsprong. Op slag van rust kwam Macedonie echter al weer gelijk. Halverwege de tweede helft bracht Dirk Kuyt Oranje weer op voorsprong, maar opnieuw kwam Macedonie binnen enkele minuten op gelijke hoogte.

Sneijder en De Jong starten in de basis, Van der Vaart en Heitinga op de bank. Ajax aanvoerder Van der Vaart mocht na een uur wel centrumverdediger Cocu vervangen.