Transparent
Inloggen
Sluiten

Ongedragen Cup-shirt onder druk

5 oktober 2004 23:29

Verslaggever: RvN

Afgelopen week opende de OFA een publieke aanval op het het speciale Cup-shirt van Ajax en Adidas. Het unieke op de Amsterdamse kleuren ge?nspireerde uittenue blijkt ook door andere Adidas clubs gedragen te worden. "Bedrog" aldus de OFA. Ajax kwam wel met een statement over het Cup-shirt. Het ging niet echt in op de kritiek van de OFA al verwees het daar wel naar. "Het idee voor het zwarte Ajax-tenue is ontstaan in Amsterdam. Er is doelbewust voor deze kleurstelling gekozen. Spelers voelen zich er sterk in."

De insteek van het bericht was echter de melding dat het shirt nog niet gedragen is door het Ajax elftal en dat zeker in de Champions League ook helemaal niet gedragen zal worden. Vanwege de shirts van de tegenstander kan dat niet. Afhankelijk van de Europese voortgang van Ajax en de loting in de Amstel Cup zou het zelfs zo kunnen zijn dat het shirt helemaal niet gebruikt zal gaan worden, iets dat Feyenoord vorig seizoen met hun speciale Cup-shirt overkwam.

Meer op




Tags

ofa adidas ongedragen amstel bedrog doelbewust feyenoord kleurstelling nspireerde statement tenue uittenue verwees voortgang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos