Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en Bayern M?nchen: lange weg van gezamenlijke geschiedenis

26 september 2004 17:09

Aanstaande dinsdag speelt Ajax zijn eerste uitwedstrijd in deze editie van de Champions League tegen Bayern M?nchen, een club die 18 dagen ouder is dan Ajax. Bayern is net als Ajax recordkampioen in eigen land en, net als Ajax, viervoudig winnaar van de Europa Cup 1 en winnaar van alle drie de Europa Cups.

Oudere generaties Ajacieden kunnen zich de 0-8 wel herinneren van de afscheidswedstrijd van Cruijff in 1978, de Beierse revanche voor een 5-0 nederlaag in een oefenwedstrijd die in 1972 gespeeld werd. Wat dat betreft heeft Bayern weer iets recht te zetten. op 19 april 1995 won Ajax met 5-2 van Bayern. In de uitwedstrijd speelde Ajax toen 0-0, maar thuis werden de Beieren kapotgespeeld. De goals werden gemaakt door Litmanen (2x), Finidi, Ronald de Boer en Marc Overmars. Dat zullen ze vast nog niet vergeten zijn in Zuid-Duitsland.

De afgelopen weken was Bayern niet in vorm, maar het herstel is te zien. Bayern Munchen won zaterdag de generale voor het duel tegen Ajax thuis met 3-1 van SC Freiburg na een 0-1 achterstand tot stand gekomen na 3 minuten. Makaay, Frings en Ballack waren de doelpuntenmakers. Bayern M?nchen daardoor naar een vierde plaats in de Bundesliga geklommen. Bayern lijkt alle belangrijke spelers speelklaar te hebben.




Tags

bayern afscheidswedstrijd ballack beieren beierse boer bundesliga cups duitsland editie finidi freiburg frings generale kapotgespeeld litmanen makaay overmars revanche speelklaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht