Nipte nederlaag van Ajax tegen Juve: 0-1

15 september 2004 22:36

Ajax is er niet in geslaagd om in de eerste Champoions League wedstrijd ene punt weg te slepen tegen Juventus. In de Amsterdam Arena werd met 0-1 verloren door een mooi doelpunt drie minuten voor rust van Nedved. Van het krachtsverschil wat door sommigen gevreesd werd was echter absoluut geen sprake.

Ajax begon heelgoed aan het duel, al na een minuut trof Sonck keihard de lat. Naarmate de eerste helft vorderde nam Juventus het duel meer in handen door een overwicht op het middenveld. Ajax stond echter verdeidgend goed en gaf weinig kansen weg. Ibrahimovic stond in de basis maar werd goed bespeeld door Grygera. Het overwicht van de Italianen leidde uiteindelijk tot de 0-1 voorsprong via Nedved.

Ajax streed in de tweede helft hartschochtelijk voor de gelijkmaker. Met het klassieke vleugelspel kon Ajax diverse goede kansen creeren. Die waren echter niet besteed aan met name Sonck en Pienaar. Daardoor kreeg Ajax in het eerste duel tegen wat vooraf als sterkste ploeg van de poule was beschouwd eigenlijk iets te weinig met de 0-1 nederlaag.