Transparent
Inloggen
Sluiten

Zlatan-documentaire op RTV N-H

12 september 2004 14:36

Verslaggever: RvN

Zaterdag zond RTV N-H al de documentaire The Way Back ?True Blue uit en aanstaande maandag is de herhaling. De film gaat over het laatste jaar van voormalig Ajaxspits Zlatan Ibrahimovic bij de Zweedse club Malmo FF.

In 2000 degradeerde Malmo FF voor het eerste in 64 jaar naar de tweede divisie. Documentairemakers Stefan Berg en de broers Fredrik en Magnus Gerrten volgde het gevecht van de club om terug te keren op het hoogste niveau. Daarbij volgden ze uiteraard Zlatan Ibrahimovic, toen 19 jaar. Deze was destijds (ook) al onvoorspelbaar, nukkig, complex en werd vaak niet begrepen door ploeggenoten. Ondanks deze grillen is Ibrahimovic iemand die voor mooie voetbalmomenten zorgt en, niet geheel onbelangrijk, weet te scoren. Aan het eind van dat seizoen werd Zlatan voor een recordbedrag verkocht aan Ajax.

De film wordt vertoond op RTV N-H op het moment dat Zlatan net door Ajax is doorverkocht aan Juventus. Pikant detail daarbij is dat de Zweedse spits aanstaande woensdag met zijn nieuwe club in de Champions League tegen Ajax speelt in de Amsterdam Arena.

De film wordt maandag 13 september uitgezonden om 20.30 uur bij RTV N-H.

Meer op




Tags

zlatan documentaire film ibrahimovic malmo ajaxspits arena berg blue broers documentairemakers doorverkocht fredrik gerrten grillen herhaling juventus magnus nukkig onvoorspelbaar pikant recordbedrag stefan true voetbalmomenten way zond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht