Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernstige ongeregeldheden in Luik

29 juli 2000 22:27 - NOS

Verslaggever: M

Volgens Radio 1 hebben er tijdens en na het oefenduel tussen Standard Luik en Ajax ernstige ongeregeldheden plaatsgevonden tussen beide supportersgroepen. Een aantal suppoosten van de Belgische club zou door Amsterdamse fans in elkaar zijn geslagen. Daarnaast moest de wedstrijd enige minuten gestaakt worden, nadat een aantal fans door een openstaande deur op het veld waren gekomen. De vlam zou in de pan zijn geslagen toen, om nog onduidelijke redenen, een spanddoek moest worden weggehaald.

Na het duel dat door Ajax overigens met 4 - 0 werd gewonnen kwam het buiten het stadion tot een treffen tussen supporters van Ajax en Standard. Ook met de politie zou zijn gevochten. De situatie was dermate ernstig dat de toeschouwers in verband met de veiligheid werd geadviseerd om langer in het stadion te blijven. Het is nog onbekend hoeveel mensen er gewond zijn geraakt bij de ongeregeldheden. Ongeveer 900 Ajax-supporters waren naar Luik afgereisd om de wedstrijd te zien, kennelijk tot verrassing van de Belgische autoriteiten, aangezien er weinig politie en suppoosten op de been waren.

Meer op NOS




Tags

luik standard suppoosten gewond pan spanddoek vlam weggehaald

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht