Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax orienteert zich in Azie

28 juli 2000 20:27

Verslaggever: M

Dit weekend is Beijing even de voetbal-hoofdstad van de wereld. In de Chinese stad vind namelijk de komende drie dagen de grootste voetbalbeurs in de wereld plaats. Naast oud-voetballers zoals Franz Beckenbauer en Bobby Charlton zullen ook ook delegaties van enkele topclubs en grote sponsors, waaronder Adidas en Nike, aanwezig zijn. Tijdens de beurs zal met name de commerciele kant van het voetbal, o.a. in Azie, centraal staan.

Net als Manchester United is ook Ajax aanwezig op de beurs met een stand. De Amsterdammers orienteren zich het laatste jaar op de mogelijkheden om actief te zijn in Azie. Zo is Ajax al enige tijd in China op zoek naar een partner om een jeugdopleiding te starten. Daarnaast wordt een meerderheidsparticipatie in een Chinese club niet uitgesloten.

Dat Ajax in Azie, ondanks de magere prestaties van de laatste tijd, nog steeds mateloos populair is bleek wel tijdens de trip die de club in mei met de selectie maakte naar Beijing en Chongqing. De Ajacieden kregen toen een warm welkom van vele Chinese voetbalfans. Een jaar eerder gebeurde hetzelfde in Vietnam.

Meer op




Tags

azie beijing beurs orienteert adidas beckenbauer bobby charlton china chongqing delegaties magere mateloos meerderheidsparticipatie nike sponsors vietnam voetbalbeurs voetbalfans

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos