Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ajax en Juventus akkoord over Ibrahimovic"

31 augustus 2004 08:28

Verslaggever: P.

De Telegraaf meldt dat Ajax gisterenavond een akkoord heeft bereikt met Juventus over de transfer van Zlatan Ibrahimovic. Naar verluidt is er een bedrag van rond de 15 miljoen euro gemoeid met de transfer. De interesse van AS Roma waarmee Raiola schermde vorige week zou slechts een rookgordijn zijn geweest om de transfersom te peilen.

At5 meldde maandagavond al dat de grote club die met Ajax over een transfer onderhandelt de club was die Ajax als eerste in de groepswedstrijden in de Champions League treft: het Turijnse Juventus. Het gerucht sneed hout. De trainer van Juventus, Fabio Capello, die eerder met een Van Basten werkte, is overtuigd fan van Ibrahimovic en wilde Ibrahimovic al voor de spitspositie hebben toen hij bij AS Roma zat.

Hoewel Ajax de afgelopen zomer met meerdere spitsen in verband is gebracht, is er nog niets bekend over een eventuele opvolger voor Ibrahimovic, indien hij mocht vertrekken. Duidelijk is dat de clubs van de speler(s) waarin Ajax ge?nteresseerd kan zijn sterk staan in financieel opzicht, waardoor Ajax wel eens meer voor een speler zou moeten betalen dan in normale omstandigheden verantwoord zou zijn. Een eerste spits een dag voor het sluiten van de transfermarkt verkopen zonder alvast een vervanger vastgelegd te hebben is een abnormale omstandigheid.

Intussen discussi?ren de supporters fel over het mogelijke vertrek van de populaire spits. Naast de meningen van degenen die Ibrahimovic liever zien blijven en degenen die hem liever zien vertrekken klinkt in ieder geval de verbijstering door omtrent het feit dat Louis van Gaal en Ronald Koeman c.q. het bestuur in deze fase, in het prille begin van het seizoen, nog willen onderhandelen, wat cynische opmerkingen omtrent de sportieve ambities van Ajax veroorzaakt. Daarnaast lijkt het erop dat Ibrahimovic voor een fractie van de hem toegedichte waarde (gebaseerd op geruchten omtrent de afkoopsom in zijn contract: 45 miljoen euro in plaats van de 15 miljoen euro die Juventus zou bieden) vertrekt, waardoor het beeld van Ajax als slecht onderhandelaar weer eens lijkt te zijn bevestigd.

Veel supportes zien het somber in. De matige seizoensstart qua spel en de vele geruchten omtrent de verhoudingen in de selectie hebben het positieve geluid dat bij het begin van het seizoen hoort al volledig overstemt. Het hals-over-kop verkopen van de belangrijkste spits, een publiekslieveling waarvoor mensen naar het stadion komen en waarvan verwacht werd dat deze in zijn laatste jaar bij Ajax zou gaan vlammen, heeft het negatieve gevoel onder grote delen van de supportersschare van Ajax versterkt. Financi?le belangen blijken weer eens belangrijker dan sportieve belangen, wordt geschreven. Ajax verliest een belangrijk speler aan het begin van een seizoen waarvan voor iedereen duidelijk was dat het voor deze spelersgroep zou moeten gaan gebeuren.

Meer op




Tags

ibrahimovic juventus roma basten bestuur capello cynische discussi fabio fractie gaal geluid gisterenavond hals hout koeman nteresseerd omstandigheid onderhandelaar overstemt peilen prille publiekslieveling raiola ren rookgordijn schermde seizoensstart sneed supportersschare supportes telegraaf toegedichte turijnse verbijstering vlammen zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos