Transparent
Inloggen
Sluiten

"Verstandhouding tussen Ibrahimovic en Van der Vaart nog steeds op scherp"

30 augustus 2004 19:18 - Het Parool (papieren versie)

Verslaggever: P.

Na de oefeninterland tussen Zweden en Oranje in Stockholm is er van alles aan gedaan om het beeld te vormen dat de bekende incidenten tussen Zlatan Ibrahimovic en Rafael van der Vaart uitgepraat waren. Uit een stuk in de papieren versie van Het Parool blijkt het tegendeel. Rafael van der Vaart suggereerde na de oefenwedstrijd dat Zlatan Ibrahimovic hem opzettelijk geblesseerd had en vond het onbehoorlijk dat de Zweedse spits niet even bij hem ging kijken toen hij geblesseerd was. Ibrahimovic, zo schrijft Het Parool, is diep beledigt en gekrenkt dat een ploeggenoot waar hij inmiddels al drie jaar mee speelt dacht dat hij hem opzettelijk zou willen blesseren. Zoals bekend zei Van der Vaart ook dat hij dacht dat er een steekje los zat bij Ibrahimovic Met deze uitlating schond Van der Vaart eveneens de interne afspraak dat onderlinge problemen geen ruchtbaarheid in de pers zouden krijgen.

Ronald Koeman heeft zowel Ibrahimovic (vanwege het niet even gaan kijken naar Van der Vaart) als Van der Vaart op hun gedrag aangesproken, maar het is de vraag of dat voldoende was. Zlatan Ibrahimovic zou dusdanig kwaad zijn geworden dat hij gezegd zou hebben niet meer met Rafael van der Vaart in ??n team te willen spelen. De afgelopen zaterdag in de Volkskrant beschreven emotionele opmerking "If you talk to the press once more, I will break your neck" moet in het licht van de woede van Ibrahimovic begrepen worden, als de uitspraak ?berhaupt al gedaan is.

Wat vast lijkt te staan is dat de verhouding tussen de beide spelers, in weerwil tot wat Ajax beoogde te bereiken, niet verbeterd is. Zlatan Ibrahimovic kreeg vorige week de fluiters stil door een weergaloos doelpunt te scoren. Rafael van der Vaart bezicht afgelopen zondag Zuid en maakte daar de eerste helft van het duel tegen FC Utrecht mee. Koeman en de spelersgroep hebben geen partij gekozen in het conflict tussen de twee Ajacieden, wordt geschreven. Wel blijkt het dat de situatie zoals deze nu tussen Ibrahimovic en van der Vaart zou zijn voor Ibrahimovic een reden zou zijn om te vertrekken.

Meer op Het Parool (papieren versie)




Tags

ibrahimovic vaart rafael zlatan koeman opzettelijk verstandhouding beledigt berhaupt bezicht fluiters gekrenkt interne neck oefeninterland onbehoorlijk once oranje press ruchtbaarheid schond steekje stockholm talk uitgepraat utrecht verhouding volkskrant weerwil will woede zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper