Transparent
Inloggen
Sluiten

Onnodig puntverlies tegen FC Utrecht: 1-1

29 augustus 2004 16:25

Ajax heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen punten verloren in de competitie. En opnieuw was het FC Utrecht die de ploeg in de Arena van een zege afhield nadat die ploeg ook al succesvol was in de strijd om de Super Cup. Het uiteindelijke 1-1 gelijkspel was volledig tegen de verhouding in en onnodig. Ajax zette de ploeg vast en creerde vele kansen en mogelijkheden. Slechts Pienaar wist er daar een van de te scoren halverwege de tweede helft.

Ajax kwam in de 21ste minuut op achterstand toen Heitinga in de fout ging en Douglas de 0-1 kon scoren. Ajax zette vervolgens nog eens extra aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en meer. De kansen daarop kwamen volop. De ploeg had voldoende creativiteit en afwisseling om het elftal van FC Utrecht uiteen te spelen. In de laatste pass en de afronding was de ploeg echter te onzorgvuldig.

Achterin was het nog enkele keren slordig onder andere via Heitinga die een kans weggaf. Maar die stonden niet in verhouding tot het overwicht dat Ajax had in de Arena. De ploeg verzuimde eigenlijk alleen de kansen af te maken.

Dat zal de komende dagen uitgebreid doorgesproken worden in Amsterdam, maar het geeft ook dat dat het Ajax weinig zorgen hoeft te baren. En dat de ploeg ten opzichte van de concurrentie geen puntverlies heeft opgelopen, maakt het des te beter te dragen.


Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder op het scorebord.




Tags

utrecht arena heitinga verhouding afhield afronding afwisseling baren creerde douglas onzorgvuldig pienaar wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos