Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax-stijl doet Oranje zichtbaar goed

18 augustus 2004 22:09

Verslaggever: P.

De keus van Marco van Basten om 4-3-3 te spelen heeft Oranje zienderogen goed gedaan. In een oefenwedstrijd in en tegen Zweden speelde Oranje onder leiding van de traditioneel sterk spelende aanvoerder Edgar Davids met een flair en zelfvertrouwen die lang niet vertoond werd in het Nederlands elftal. De wedstrijd maakte deel uit van een reeks festiviteiten vanwege het honderdjarig bestaan van de Zweedse voetbalbond. Oranje speelde de in Stockholm gespeelde oefenwedstrijd met 2-2 gelijk.

Johnny Heitinga, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong begonnen in de basis. Van der Vaart werd echter al vroeg in de wedstrijd vervangen door Sneijder. De aanvoerder van Ajax raakte bij een actie van Ibrahimovic geblesseerd aan de enkel. Zijn vervanger Wesley Sneijder maakte na een aantal mooie combinaties op prachtige wijze de 1-1. Voor rust wist Van Bommel 1-2 te maken door alert in de rebound te reageren nadat Sneijder uithaalde en op de keeper stuitte.

Zlatan Ibrahimovic onderscheidde zich zowel positief als negatief. Positief was zijn actie van waaruit Zweden de 1-0 wist te maken. De spits van Ajax slalomde door de verdediging van Zweden om een voorzet te geven die meteen kon worden verzilverd. De aanvaller van Ajax liet ook in aanvallend opzicht goede acties zien. Negatief omdat hij na een paar keer bakkeleien met Van Bronckhorst ervoor koos het fysiek op te lossen en te doen wat hij al geruime tijd niet meer gedaan had: een elleboogstoot. Ibrahomivic leek vandaag niet lekker in zijn vel te zitten en leek ruzie met alles en iedereen te hebben. Zijn reactie na de door hem gemaakte 2-2 (hoekschop Edman) sprak wat dat betreft boekdelen: in plaats van te juichen reageerde de spits van Ajax kwaad en riep hij wat woorden.

Meer op




Tags

oranje zweden ibrahimovic stijl vaart bakkeleien basten boekdelen bommel bronckhorst combinaties davids edman elleboogstoot festiviteiten gemaakte heitinga honderdjarig ibrahomivic johnny jong nigel onderscheidde rafael rebound slalomde stockholm stuitte uithaalde zienderogen zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz muziek pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper