Teleurstelling voor Jong Ajax; uitgeschakeld in Amstel Cup

7 augustus 2004 15:46

Het nieuwe trainersduo Van den Brom en Grim heeft in het eerste officiele optreden een teleurstelling moeten ondergaan. Nadat de ploeg vorige jaren ver wist te komen in de Amstel Cup werd het vandaag al in de eerste ronde van de Amstel Cup uitgeschakeld. De amateurs van Rohda Raalte wonnen met 2-1.

Jong Ajax was veel sterker en creerde een reeks aan kansen, vaak via de flanken die door Bechan en Boukhari bezet waren. De ploeg wist er echter maar een te benutten. Jong Ajax kwam al na zo'n 7 minuten op achterstand. Daarna had de ploeg het even moeilijk om de amateurs de wil op te leggen. Naarmate het duel vorderde werd de overmacht steeds groter en kreeg het diverse grote kansen. Na 20 minuten zette het grote talent Stanley Aboraa de ploegen op gelijke hoogte. Bij Jong Ajax deden Daniel de Ridder en verdediger Vermaelen mee. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax bleef aanvallen en kansen creeren. Via de counter gingen de amateurs echter tegen de verhouding in met de winst aan de haal.