Oranje wint, Hersi scoort

17 juli 2000 12:50

Verslaggever: M

Het Nederlands elftal onder de achttien jaar is het Europees Kampioenschap in Duitsland uitstekend begonnen. Oranje won vanochtend zijn eerste wedstrijd met 3 - 0 van Kroatie. Het elftal van bondscoach Kaiser kwam na 24 minuten op voorsprong door de goed spelende spits Thys Houwing (FC Twente). Ondanks enkele aardige mogelijkheden kwamen beide elftallen in de eerste helft vervolgens niet meer tot scoren.

Vlak na rust zorgde Ajacied Youssouf Hersi d.m.v. van een afstandschot voor de belangrijke tweede treffer voor Nederland. Hersi begon in de basis en speelde op de linkervleugel een wisselvallige wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Mustapha (Vitesse). Oranje stond toen al op een veilige 3 - 0 voorsprong. Na een uur spelen wist De Visscher op rechts wel raad met de pass van Van der Vaart (Ajax), die het gehele duel centraal op het middenveld speelde.

Het Nederlands elftal zal over 2 dagen weer in het veld komen als thuisland Duitsland de tegenstander zal zijn. Op 21 juli zal vervolgens de laatste wedstrijd in de poule tegen de Oekraine op het programma staan.