Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal blij met Van den Brom

23 juli 2004 16:52 - Ajax

Verslaggever: P.

Louis van Gaal heeft op de offici?le clubsite laten weten blij te zijn met de komst van John van den Brom naar Ajax als trainer van Jong Ajax en de bereidheid om er op korte termijn in te willen springen. Van Gaal maakte duidelijk dat er intern naar een kandidaat is gezocht en dat daarmee ook oud-Ajacieden die elders een traningsfunctie vervullen worden bedoeld. Omdat Van den Brom deel uitmaakte van het Ajax dat in 1995 de hoogste Europese clubprijs won, zijn Van den Brom en Ajax geen onbekenden voor elkaar, aldus Van Gaal.

"John heeft de Ajax-cultuur kunnen opsnuiven; hij weet wat het is om Ajacied te zijn. Zoveel mensen komen daar niet voor in aanmerking. Van den Brom was dan weliswaar geen zelf opgeleide speler maar een aangekochte, maar hij paste goed bij het team en speelde in de gouden periode, toen we de Champions League wonnen. Ik heb hem in 1993 zelf gehaald en moest hem twee jaar later overigens ook weer laten gaan, want hij kwam niet in aanmerking voor een basisplaats en hij wilde zelf graag altijd spelen. Maar door zijn verleden bij Ajax en zijn persoonlijkheid is John een geschikte trainer voor Ajax.(..) Maar het is nog afhankelijk van het vertrek van John van ?t Schip en Marco van Basten. Pas als zij naar de KNVB gaan, komt Van den Brom naar Ajax."

Meer op Ajax




Tags

brom gaal aangekochte basten bereidheid clubprijs clubsite jong knvb onbekenden opsnuiven traningsfunctie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos