Ibrahimovic met Zweden naar kwartfinale

22 juni 2004 22:37

Verslaggever: P.

Na een matige wedstrijd hebben Zweden en Denemarken zich beiden geplaatst voor de kwartfinales van het EK. Itali? won met 2-1 van Bulgarije, maar het baatte de Italianen niet. Wat van te voren werd gevreesd door de Italianen, een salonremise van 2-2 waardoor Itali? uitgeschakeld zou zijn, kwam uit. Een salonremise was het gezien de harde manier van spelen, de overtredingen en de beleving van de spelers allerminst. De Zweden en Denen hebben op faire wijze gelijkgespeeld.

In de eerste helft van de wedstrijd waren Denemarken en Zweden redelijk aan elkaar gewaagd, gezien het aantal kansen over en weer. Zweden was twee maal dichtij een goal, maar het was Tomasson die in de 28ste minuut van de eerste helft voor Denemarken het doel wist te vinden. Beide teams hadden in de eerste helft een beetje last van het door de regen glad geworden veld.

In de tweede minuut van de tweede helft kreeg Zweden een penalty toegekend na een overtreding van de keeper op Larsson. De spits, van wie gezegd wordt dat hij (al dan niet met Ibrahimovic) naar Barcelona vertrekt schoot ijskoud de gelijkmaker in. In de 66ste minuut van de wedstrijd kwamen de Denen weer door Tomasson op 2-1. Bij Denemarken viel in de tweede helft vooral het sterke vleugelspel van Jesper Gronkjaer op. Zlatan Ibrahimovic speelde matig. Zweden had het moeilijk met het sterke collectief van de Denen. Het is uiteindelijk Jonson geweest die het doodsvonnis over Itali? voltrok. 2-2, 89ste minuut.