Transparent
Inloggen
Sluiten

Rood voor Heitinga, wisselbeleid Advocaat nekt Oranje

19 juni 2004 22:43

Verslaggever: P.

Nederland heeft met 3-2 verloren van Tsjechi?. Oranje kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong via goals van Bouma en van Nistelrooij, maar wist deze niet uit te bouwen. Bondscoach Dick Advocaat koos in de tweede helft, toen de Tsjechen terug waren gekomen tot 2-2, voor consolidatie van die stand en haalde Arjen Robben, met Edgar Davids een van de betere spelers, eruit ten faveure van Paul Bosvelt, die Nedved zou moeten gaan bewaken.

De Tsjechen roken bloed en het is aan Edwin van der Sar te danken dat Nederland lage tijd in de race bleef. Johnny Heitinga, basisspeler, moest in de tweede helft het veld verlaten vanwege een onterechte tweede gele kaart. De Ajacied speelde een matige wedstrijd, maar was wel dichtbij een treffer in de eerste helft. Het Tsjechische offensief hield aan en werd uiteindelijk beloond met een goal. Twee minuten voor tijd voltrok Smicer het vonnis over Oranje.

Michael Reiziger werd ten koste van Van der Meyde ingebracht om na het wegvallen van Heitinga de verdediging te versterken. De invalbeurt van Rafael van der Vaart had bijna een goed verloop: de Ajacied was in de eindfase van de wedstrijd slechts een halve centimeter verwijderd van een 3-3. Nederland heeft het door deze verliespartij niet meer in eigen hand en is voor plaatsing voor de kwartfinale afhankelijk van wat Tsjechi? tegen Duitsland gaat doen.

Bij de Tsjechen moest Grygera al na 25 minuten van het veld. Waarschijnlijk was hij toch nog niet helemaal fit van zijn speekselproblemen van afgelopen week. Hij werd vervangen door middenvelder Smicer. Net als in het eerste duel werd in de tweede helft ook Galasek vanwege tactische redenen gewisseld.

Meer op




Tags

heitinga oranje advocaat nederland tsjechen nekt smicer tsjechi wisselbeleid arjen bloed bosvelt bouma consolidatie danken davids duitsland galasek grygera johnny meyde michael nedved nistelrooij offensief rafael reiziger robben roken sar speekselproblemen vaart verliespartij voltrok vonnis wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht