Transparent
Inloggen
Sluiten

Over drie weken uitspraak in zaak Trabelsi

17 mei 2004 22:56

Verslaggever: RvN

Na een 2,5 uur durende zaak voor de arbitragecommissie van de KNVB werd gemeld dat over drie weken uitspraak wordt gedaan in de zaak Trabelsi. De verdediger van Ajax wil de eenzijdige optie van Ajax om zijn contract te verlengen ongeldig laten verklaren. Duidelijk is dat de uitspraak verstrekkende gevolgen kan hebben omdat op dit moment maar liefst 125 spelers in de eredivisie transfervrij zouden worden omdat de uitgeoefende optie in hun contract ongeldig zou zijn.

Volgens de advocaten van Ajax is een optie altijd eenzijdig en zou dat dus geen goed argument zijn om de optie te bestrijden. Ook is volgens Ajax het contract met volle verstand getekend. Juist dit wordt bestreden door de partij van Trabelsi omdat hij en zijn zaakwaarnemer destijds slechts Frans zouden spreken en weinig tijd hebben gehad. Ajax ontkende het aangevoerde argument dat Trabelsi na de optie minder zou gaan verdienen, omdat de club tussentijds zijn salaris wilde verhogen. Volgens de partij van Trabelsi ging het dan om een nieuw contract en is dat daarmee niet relevant.

De advocaat van Trabelsi gaf aan dat hij zich niet kon voorstellen dat er voor Trabelsi nog een mogelijkheid is om terug te keren bij Ajax.

Meer op




Tags

trabelsi aangevoerde advocaat advocaten arbitragecommissie bestreden eenzijdig eenzijdige eredivisie knvb uitgeoefende verhogen verstrekkende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos