Puntverlies in eigen huis tegen RBC: 1-1

18 april 2004 16:22

In de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloor Ajax voor het eerst punten in eigen huis. Tegen RBC kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor is de kampioenswedstrijd naar alle waarschijnlijkheid met een weekje uitgesteld.

Ajax, dat verrassend begon met de in vorm zijnde De Ridder in plaats van Wesley Sneijder en Anastasiou in plaats van Ibrahimovic, kwam al na 2 minuten op achterstand. Bij de eerste corner van RBC kwam Hellemonds in het centrum vrij om in te koppen. Dat deed hij bij de tweede paal die De Ridder net had verlaten door uit te lopen.

Ajax kreeg vervolgens een aantal kansen op de gelijkmaker. Na ongeveer een half uur spelen kwam die er uiteindelijk. Een afstandschot van Tomas Galasek werd door Van der Vaart met het hoofd verlengd. Aerts was kansloos.

Ajax trachtte in de tweede helft de overwinning binnen te halen, maar had het moeilijk om het stug counterende RBC Roosendaal weg te spelen. Via snelle counters kregen de RBC-ers zelfs goede kansen op meer dan het gelijkspel. Zo eindigde een inzet in het strafschopgebied in de laatste minuut op de paal. Ajax zette daar ook diverse mogelijkheden tegenover, maar was net als de vorige weken niet trefzeker genoeg om een afdoende voorsprong te nemen.