Ajax moeizaam en met geluk langs Groningen

4 april 2004 16:25

Met het geluk van een echte kampioen versloeg Ajax vanmiddag in eigen huis FC Groningen. Waar velen hadden gehoopt op een vervolg op de vorige thuiswedstrijd, toen Vitesse naar huis werd gestuurd met 5-0, lukte dat vanmiddag helaas niet. In de 57e minuut kwam Ajax dan wel op voorsprong via Van der Vaart, maar een kwartier voor tijd scoorde Salmon de gelijkmaker. En pas na die 1-1 viel het gezapige van de thuisploeg af. Uiteindelijk bleek een buitenspelgoal van Heitinga in de 86e minuut noodzakelijk om de wedstrijd toch nog te winnen.