Transparent
Inloggen
Sluiten

Beladen duel Ajax Cape Town

Verslaggever: MK

Ajax Cape Town speelt aanstaande zaterdag in de achtste finales van de Absa Cup tegen rivaal Kaizer Chiefs. In aanloop naar het duel lopen de emoties hoog op, tussen de coaches van de twee teams die dit jaar ook in de strijd om de landstitel elkaars grootste concurrenten zijn.

Na veel moddergooierij in de media, plaatste Ajax Cape Town gisteren een artikel op de eigen website, waarin het aangeeft "niet te willen afzakken naar het niveau van Dumitru" (coach van de Chiefs, red). Igesund, coach van Ajax, is vooral ontstemd over een persoonlijke aanval van Dumitru op hem, terwijl Dumitru zich juist stoorde aan uitlatingen van spelers van ACT in de media, die de Chiefs soms tot de grond afbrandden.

"Kennelijk hebben ze dit soort amateuristisch gepraat nodig om zich te motiveren tegen ons", aldus de coach van de Chiefs. Igesund countert met sarcasme: "Waar zou het Zuid-Afrikaans voetbal zijn zonder Ted Dumitru? We zijn allemaal minder dan hij. Wat zouden we toch moeten zonder het advies van 'de professor' als het gaat om tactiek en coaching? Alleen hij kan het voetbal in dit land op een hoger niveau brengen". Hoe dit laatste precies past in het 'niet afzakken naar zijn niveau' is ons ook niet geheel duidelijk.

In aanloop naar het duel lijkt ACT underdog, na dit seizoen al tweemaal van de Kaizer Chiefs te hebben verloren (2-3 en 0-1) en ??n gelijkspel (0-0).

Meer op ACT: Igesund refuses to stoop to Dumitru's level




Tags

chiefs cape dumitru town act igesund kaizer absa afbrandden afrikaans amateuristisch coaching countert landstitel moddergooierij motiveren ontstemd professor rivaal sarcasme ted underdog

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper