Nigel de Jong debuteert (100ste Ajacied in Oranje), Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic scoren

31 maart 2004 22:49

Verslaggever: AB

Na Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga heeft ook Nigel de Jong z'n langverwachte debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De Jong mocht in de 68e minuut invallen voor Rafael van der Vaart bij een 0-0 tussenstand. Johnny Heitinga speelde de hele wedstrijd, centraal achterin naast Philip Cocu hield hij de nul. Wesley Sneijder kwam er in de rust in voor Mark van Bommel.

Jari Litmanen wist de 2-0 voor Finland binnen te schieten, in een wedstrijd die Finland uiteindelijk met 2-1 wist te winnen. Ex-Ajacied Cristian Chivu kwam ook tot scoren, hij zette Roemeni? op een 1-0 voorsprong tegen Schotland. Jelle van Damme speelde 59 minuten in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Oranje's eerste tegenstander op het EK: Duitsland. Zlatan Ibrahimovic heeft met Zweden Engeland op de knieeen gekregen. De Ajacied scoorde de enige goal in het in Goteborg gespeelde oefenduel. Coach Soderberg was lyrisch over de Ajacied en prees hem voor zijn concentratie. De overwinning voor Zweden, waarvan de voetbalbond het honderdjarig bestaan vierde, betekende overigens de elfde ongeslagen wedstrijd op rij tegen Engeland. Het laatste verlies dateert van 1968.