Transparent
Inloggen
Sluiten

AZ serieuze tegenstander Ajax

25 maart 2004 11:10

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. De ploeg van voormalig Ajax-trainer Co Adriaanse hoopt dit jaar een greep te kunnen doen naar de tweede plaats en zal tegen Ajax alles doen om in het spoor van concurenten PSV en Feyenoord te kunnen blijven. Voor de Ajacieden is deze wedstrijd daarom een van de meest serieuze wedstrijden van de tweede seizoenshelft: AZ zal zich niet zo makkelijk gewonnen geven als, bijvoorbeeld, Vitesse.

De cijfers van de afgelopen vijf jaar spreken licht in het voordeel van Ajax. De 1 - 3 overwinning van vorig seizoen ligt nog vers in het geheugen. Niet zozeer om de goals van Van der Vaart, Van der Meyde en Litmanen, maar om de ludieke spreekkoren over Richard Witschge en Co Adriaanse ("Cootje, Cootje, Witschge komt eraan") , spreekoren waar Adriaanse en later, infotainer Jack van Gelder enigszins kinderachtig schande van spraken.

Ajax kan goede zaken doen als het van AZ weet te winnen en tegelijkertijd PSV punten laat liggen in de uitwedstrijd tegen Willem II. Theoretisch is het mogelijk dat, als PSV nog een aantal punten verspeeld, Ajax kampioen kan worden in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Er hoeft niet uitgelegd te worden hoe een Ajacied tegen het behalen van een kampioenschap in het hol van de leeuw aankijkt.

De laatste vijf edities van Ajax - AZ:
1996/1997 AZ- Ajax 1 - 1
1998/1999 AZ- Ajax 1 - 1
1999/2000 AZ- Ajax 1 - 2
2000/2001 AZ- Ajax 2 - 3
2001/2002 AZ- Ajax 0 - 0
2002/2003 AZ- Ajax 1 - 3




Tags

adriaanse cootje feyenoord witschge aankijkt concurenten gelder infotainer jack kinderachtig leeuw litmanen meyde schande spoor spreekkoren spreekoren theoretisch vaart verspeeld vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal