Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax op kampioenskoers: 5-0 tegen Vitesse

21 maart 2004 16:20

Ajax is nadrukkelijk op kampioenskoers. Via een ruime 5-0 overwinning op Vitesse werd de voorsprong op PSV uitgebreid naar 11 punten. Ajax had geen kind aan de degradatiekandidaat. Binnen 30 minuten stond het al 3-0. De namen van Maxwell, Sneijder, Mitea, Heitinga en Ibrahimovic kwamen uiteindelijk op het scorebord.

Koeman begon met Maxwell als back en het duo Sneijder/Van der Vaart op het middenveld. Verder koos hij voor Grygera en niet De Jong als vervanger voor de opnieuw geblesseerde Trabelsi.

Ajax nam direct het heft in handen. In de zestiende minuut leverde dat een goal op voor de altijd uitstekende Maxwell. Vanaf de middenlijn zette hij zelf de aanval op aan de linkerkant. Hij gaf de bal aan Sneijder en liep zelf door. Vervolgens kreeg hij de bal aan de binnenkant van de verdediger weer mee. Hij sneed tussen twee verdedigers door, omspeelde de keeper en tikte vervolgens makkelijk de 1-0 binnen. Na 26 minuten werd het uit het niets 2-0. Sneijder kreeg de bal op een meter of 25 tot 30. Met het gehele spel voor zich beslot hij opeens tot een vlammend afschot dat in de rechterhoek draaide, een werkelijk fantastische goal. Twee minuten later was het opnieuw feest in de Arena. Een hoekschop werd teruggelegd op Mitea die vanaf de rand van het strafschopgebied met een beetje geluk de 3-0 binnenschoot.

In de tweede helft wa het iets minder. Toch kon de teller halverwege de tweede helft weer verhoogd worden. Heitinga kopte na een hoekschop hoog boven de Vitesse verdedigers binnen. 10 minuten voor tijd werd het zelfs nog 5-0 toen Sneijder Ibrahimovic volledig vrij voor de goal zette. Die aarzelde niet en schot zijn eerste goal na zijn comeback binnen.

Vitesse had geen schijn van kans tegen Ajax, dat nu kan gaan uitrekenen wanneer het kampioen kan gaan worden.




Tags

vitesse kampioenskoers maxwell heitinga ibrahimovic mitea aarzelde afschot arena beslot binnenkant degradatiekandidaat grygera jong kind koeman middenlijn omspeelde rand rechterhoek sneed teruggelegd tikte trabelsi uitrekenen vaart vlammend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan pasveer ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tadic tahirovic taylor vos