Ajax steeds dichterbij kampioenschap; 1-0 tegen FC Twente

22 februari 2004 16:21

Ajax komt steeds dichterbij het kampioenschap. Na de nederlaag van PSV liep Ajax verder uit via een 1-0 thuisoverwinning op FC Twente. In de 12e minuut werd de wedstrijd al beslist door een doelpunt van Julien Escude. Hij kopte een uitstekende corner van Wesley Sneijder mooi raak. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.

De vroege 1-0 voorsprong gooide de wedstrijd niet echt open. FC Twente kwam wel meer, maar Ajax kreeg er niet echt veel meer ruimte door. De ploeg leed teveel balverlies, maar kreeg wel zijn kansen. Zo schoot De Ridder na een uitgespeelde kans de bal op de paal.

In de beginfase van de tweede helft was FC Twente een aantal malen dichtbij de gelijkmaker. In die fase hield Maarten Stekelenburg met uitstekende reddingen de voorsprong van Ajax op het scorebord. Naarmate de tweede helft vorderde nam Ajax het overwicht in het veld verder op en ging het op zoek naar een grotere voorsprong. Ajax kreeg de mogelijkheden, maar ontbrak het aan scherpte voor de goal en de nodige geluk. Zo kreeg Anastasiou een niet te missen kans. Zijn inzet belandde echter hard op de onderkant van de lat en stuitte net voor de lijn de goal weer uit.

Al met al toch een verdiende overwinning en opniwu drie punten in de strijd om het kampioschap. En daarmee is Ajax de titel wel erg dicht genaderd. Als het zelf niet teveel meer in de fout gaat kan die de ploeg niet meer ontgaan.