Oranje naar kwartfinale; Gronkjaer out

16 juni 2000 22:38

Het Nederlands elftal heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinale van Euro'2000 door een 3-0 overwinning op Denemarken. Aron Winter viel in de tweede helft in bij Oranje. Denemarken is door de tweede ruime nederlaag op rij uitgeschakeld voor de kwartfinale. Gronkjaer speelde de gehele wedstrijd mee, was met name in de eerste helft af en toe gevaarlijk, maar kon alleen ook geen beslissing brengen voor de Denen. Voor Nederland scoorden Kluivert, Ronald de Boer en Boudewijn Zenden. Ondanks dat er nog e e n poulewedstrijd te spelen is is het al zeker dat Nederland en Frankrijk doorgaan naar de volgende ronde in de poule doordat beiden 6 punten hebben. Tsjechie en Denemarken hebben nog geen punten en kunnen de twee dus niet meer inhalen.