Transparent
Inloggen
Sluiten

Trabelsi na penalties met Tunesie naar finale

11 februari 2004 18:47

Verslaggever: RvN

Trabelsi is er in eigen land met Tunesie in geslaagd om de finale van de strijd om de African Cup of Nations te behalen. In de halve finale werd Nigeria na penalties verslagen. In de reguliere speeltijd kwam Tunesie 8 minuten voor tijd langszij via een penalty. Eerder had Okocha ook al via een penalty Nigeria op voorsprong gezet. Het zag er niet naar uit dat de halffitte Trabelsi in het veld mocht komen. In blessuretijd ging hij alsnog warmlopen. Direct in de eerste verlenging kwam hij in het veld. Hij zette onmiddelijk een stempel op het duel met zijn gevaarlijke rushes aan de rechterkant. Dat leidde niet tot een goal.

Nadat er in de verlenging niet gescoord werd, moesten penalties voor de beslissing zorgen. Een misser van Odemwingie werd de Nigerianen uiteindelijk fataal.
Bij Nigeria kwam Ajax huurling Pius Ikedia aan het einde van de normale speeltijd in het veld.

De wedstrijd was live te volgen op Eurosport. Op internet was het verloop dit keer niet te volgen op de site van de Afrikaanse voetbalbond, aangezien die gehacked was.

Trabelsi zal dus nog enige dagen in Tunesie moeten blijven. In de finale treffen zij de winnaar van het duel tussen Mali en Marokko.

Meer op




Tags

trabelsi tunesie penalties nigeria verlenging african eurosport fataal gehacked gevaarlijke halffitte ikedia langszij mali marokko misser nations nigerianen odemwingie okocha onmiddelijk pius rushes stempel warmlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht