Ajax knap naar overwinning; 2-1 tegen PSV

8 februari 2004 14:29

Een gehandicapt Ajax met een nieuwe spits in de basis, Anastasiou, heeft op knappe wijze de kampioensaspiraties van PSV de kop in gedrukt. In een uitstekende wijze won de jonge ploeg uiteindleijk met 2-1 van de Eindhovenaren. Sneijder en Mitea voltrokken in de tweede helft het vonnis over PSV.

In de eerste helft speelde het schaakspel zich vooral op het middenveld af. Kansen waren er eigenlijk alleen voor Robben en Sikora, die in de slotminuut Addo liet staan maar gestuit werd door Waterreus. Ondanks het gebrek aan kansen was die eerste helft zeker niet oninteressant. Het voetbal was aan Amsterdamse kant beter verzorgd, verder deden de ploegen weinig voor elkaar onder. De goal kwam in de slotfase voor PSV uit een stilstaand moment. Na een vrije trap kopte Vennegoor of Hesselink de bal achterover, onhoudbaar voor Stekelenburg.

In de tweede helft zou Ajax de zaken rechtzetten. Na een misser van Vennegoor of Hesselink nam Ajax de controle op het veld in handen. Dat leidde in de 51ste minuut tot een prachtige gelijkmaker van Sneijder. Hij werd vrijgespeeld en mocht van 20 meter ongehinderd de bal in de hoek naast Waterreus draaien. De ploeg ging vervolgens door voor de 2-1. 10 minuten later viel die dan ook. Het was invaller Mitea die uiteindelijk de beslissende goal maakte.

PSV zette vevrolgens aan voor een slotoffensief. Dat gaf Ajax aan de andere kant meer ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Aan beide kanten waren kansen te noteren, tot goals kwam het echter niet meer.

Al met al mag het jonge team trots zijn op de prestatie die op de mat werd gelegd en de manier waarop de concurrent dat vocht voor zijn laatste kans op zij werd gezet.