Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax licht optie; overleg tussen Ajax en Trabelsi muurvast

6 februari 2004 12:23 - Het Parool

Verslaggever: P.

Het is bekend dat waar Maxwell geen problemen had met het lichten van de eenzijdige optie in zijn contract die hem in principe langer aan Ajax zou binden, Hatem Trabelsi daar wel een probleem mee heeft. De momenteel in Afrika verblijvende Tunesische verdediger betwist de rechtsgeldigheid van de door Ajax gelichte eenzijdige optie tot verlenging van het contract tot 2006 optie en wordt daarin gesteund door verschillende advocaten. Overleg tussen club en speler hierover heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Arie van Eijden laat weten ervan uit te gaan dat de contractsbepaling rechtsgeldig is, maar dat als Trabelsi wil of zal vertrekken, er de hoofdprijs betaald zal moeten worden. Het lijkt erop dat dat de inzet is van de discussie, nu Ajax met Zdenek Grygera en Nigel de Jong alternatieven voor de rechtsbackpositie in handen heeft.

De discussie omtrent de rechtsgeldigheid van de contractbepaling duurt al enkele maanden en het ziet er vooralsnog niet naar uit dat er op de korte termijn een oplossing wordt gevonden. Mochten Ajax en Trabelsi er niet uitkomen, dan kan een schikking, een arbitragezaak of een gang naar de burgerrechter een volgende mogelijkheid zijn. In het geval van een arbitragezaak of een gang naar de burgerrechter kan een uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor de wijze waarop voetbalclubs zich tegen de verstrekkende en negatieve gevolgen van het Bosman-arrest hebben ingedekt, of, indien dergelijke bepalingen niet rechtsgeldig zijn, geprobeerd hebben in te dekken.

Meer op Het Parool




Tags

trabelsi arbitragezaak burgerrechter eenzijdige muurvast rechtsgeldig rechtsgeldigheid verstrekkende advocaten afrika arrest bepalingen betwist bosman contractbepaling contractsbepaling dekken eijden gelichte grygera hatem hoofdprijs ingedekt jong maxwell nigel rechtsbackpositie schikking tunesische verblijvende verlenging voetbalclubs zdenek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht