Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Van Gaal voorkwam aankopen Uche en spits

2 februari 2004 13:35

Verslaggever: RvN

Volgens het Algemeen Dagblad was het de nieuwe technisch directeur Louis van Gaal die voorkwam dat Koeman in de winterstop de Nigeriaan Kalu Uche en een nieuwe spits aantrok. "Met aankopen als die van Uche gooi je de deur dicht voor het talent uit de eigen opleiding" zo zou Van gaal gezegd hebben. Vervolgens werden De Ridder en De Mul met succes naar de A-selectie gehaald. Datzelfde gold een week of twee geleden bij discussies over de spitspositie, waarbij besloten werd de jeugd bij problemen een kans te geven. "Ik ga niet meer met spelers schuiven en husselen. De jeugd die je nu brengt, daar is zichtbaar mee gewerkt op specifieke posities. Als ik vandaag Babel opstel als diepe spits, weet hij precies wat hij moet doen en hoe hij moet bewegen. Het blijkt telkens weer dat aankopen een flinke tijd nodig hebben om de specifieke Ajax-manier van voetballen te doorgronden. Onze eigen jeugd heeft dat probleem niet. Die moet slechts wennen aan het spelen op een hoger niveau." aldus Koeman in het Algemeen Dagblad.

Meer op




Tags

gaal uche voorkwam koeman aantrok babel doorgronden husselen kalu mul nigeriaan opstel ridder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah