Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax stelt overwinning al snel veilig: 4-0 tegen ADO Den Haag

1 februari 2004 16:28

Ondanks de enorme reeks blessures had Ajax geen enkel probleem met ADO Den Haag in de Arena. Een piepjong team wist met maar liefst 4-0 te winnen, na een half uur spelen was die zege met een 3-0 voorsprong al veilig. Vanwege alle problemen moest Ronald Koeman opnieuw een speler laten debuteren. Talent Ryan Babel begon noodgedwongen in de spits vanwege blessures van Ibrahimovic, Sonck en Culina.

Onder leiding van een scherpe Wesley Sneijder sneed Ajax bij vlagen door de verdediging van ADO Den Haag heen. Na 5 minuten kwam Ajax al op voorsprong. Een vrije trap van Sneijder eindigde bij De Jong die de bal op merkwaardige wijze in de goal tikte. In de 19e minuut leverde Sneijder de bal bij Sikora die goed binnenschoot voor de 2-0. Vlak voor het half uur kreeg Babel de bal in het strafschopgebied. Hij kon de bal lang vasthouden, maar liep zich toch vast. De afstuitende bal was voor Sneijder die aan een klein gaatje genoeg had voor de 3-0.

In de tweede helft zou Ajax er nog eentje bijprikken. Helaas was er geen goal weggelegd voor de debutant. Het was invaller Mitea die de bal met een schuiver binnentikte.




Tags

ado jong babel afstuitende arena bijprikken binnentikte culina gaatje ibrahimovic koeman mitea noodgedwongen piepjong schuiver sikora sneed sonck tikte vlagen weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos