Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax pakt de punten in Kerkrade: 1-2

21 januari 2004 22:22

Voor het eerst sinds 1998 wist Ajax in Kerkrade weer eens te winnen. Ajax pakt daardoor drie punten voorsprong op PSV.

Ajax had in de eerste helft een veldoverwicht maar kon tegen een compact spelend Limburgs team nauwelijks een kans afdwingen. Op de counter maakten de Limburgers juist wel goed gebruik van de ruimte en wisten ze diverse kansen te creeren. Dat leidde in de 14e minuut tot de openingstreffer voor Roda JC. Sonck verloor de bal. Kone stuurde vervolgens Anastasiou diep. Die aarzelde niet en rondde goed af.

In de tweede helft veranderde dat. Drie minuten na rust kreeg Sikora op 16 meter voor de goal de bal voor de voeten. De tot dan toe onzichtbare aanvaller aarzelde niet en haalde doeltreffend uit via de onderkant van de lat.

Balverlies van Roda JC leverde ook het tweede doelpunt voor Ajax op na een uur spelen. Op de rand van het strafschopgebied kreeg de andere flankspeler, ook al tegenvallend, een uitgelezen kans. Hij benutte de kans feilloos.

Vervolgens zouden de twee opnieuw teleurstellende buitenspelers vervangen worden door respectievelijk Mitea en De Ridder. Voor de laatste betekende dat zijn debuut.

Ajax kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Maar gezien het verleden zullen de Amsterdammers ongetwijfeld heel tevreden zijn met de drie punten. De tweede helft beginnen met een voorsprong van drie punten betekent een extra steuntje in de rug.
Tags

kerkrade aarzelde roda anastasiou balverlies betekende buitenspelers compact counter flankspeler kone limburgs mitea onderkant onzichtbare rand ridder schrik sikora sonck spelend tegenvallend veldoverwicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst