Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest ook kans op 2e prijs: 0-1 nederlaag tegen NAC

17 december 2003 22:40

Ajax is een week na de uitschakeling voor de Champions League ook uitgeschakeld in de strijd om de Amstel Cup. De ploeg verloor in eigen huis met 0-1 van NAC. Na de uitschakeling van Jong Ajax op dinsdagavond is Ajax dus al voor de kwartfinale niet meer vertegenwoordigd in het Amstel Cup toernooi. En dat is de afgelopen wel anders geweest toen twee teams ver doordrongen.

Koeman moest het doen zonder de lichtgeblesseerde van der Vaart. Zlatan Ibrahimovic keerde wel terug in de basisopstelling. Ajax begon met slechts drie verdedigers en gaf daarmee de NAC aanval veel ruimte weg. Dat werd in de eerste helft niet afgestraft al had o.a. Engelaar in tweemaal moeten scoren. Zijn eerste kopbal eindigde op de paal, de tweede in de rebound van drie meter kon gekeerd worden door Lobont. Ajax herstelde naarmate de wedstrijd vorderde en Koeman Maxwell weer een linie naar achteren haalde. De ploeg kreeg diverse goede kansen, maar was niet trefzeker. Bij een counter was NAC dat wel. De gevaarlijke Diba gaf de bal aan Boussabon die hem achter Lobont in de touwen schoot.

Ajax had vervolgens nog ruim een half uur om minimaal de gelijkmaker af te dwingen. Dat deed het wel en de ploeg kreeg ook de kansen voor die gelijkmaker. Van der Vaart kwam op het middenveld de aanvalsgolven versterken. NAC werd ver weggedrukt, maar het bleef oppassen omdat Ajax risico's moest nemen. De goal aan Ajax kant bleef echter uit, waardoor de ploeg ook afscheid moest nemen van de strijd om de Amstel Cup. een hele pijnlijke week dus voor Ajax dat uiteindelijk alsnog de tol betaalde voor veel blessureleed in de afgelopen maanden.




Tags

nac amstel koeman lobont vaart aanvalsgolven blessureleed boussabon counter diba doordrongen engelaar gevaarlijke herstelde ibrahimovic jong lichtgeblesseerde maxwell naarmate rebound tol trefzeker vorderde weggedrukt zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos