Drie punten blijven in Amsterdam: 1-0 tegen FC Utrecht

14 december 2003 16:22

Een paar dagen na de enorme domper van de Europese uitschakeling wist Ajax thuis puntverlies in de competitie te voorkomen. Na een moeizame wedstrijd won Ajax met 1-0 van FC Utrecht. In een wedstrijd waarin nauwelijks kansen te noteren waren, besliste Van der Vaart een kwartier voor tijd de wedstrijd met de enige goal.

In een matige eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren voor beide ploegen, al schreeuwde alles wat Ajax was wel om een penalty. Scheidsrechter Jol wilde er niet aan. De verdediging van FC Utrecht stond goed opgesteld. Aanvallend kon Ajax weinig uitrichten omdat het niet snel genoeg speelde om het FC Utrecht moeilijk te maken.

In de tweede helft ging het iets beter door de invalbeurt van Ibrahimovic. Van der Vaart zakte daardoor een linie terug en kon daardoor iets meer in zijn spel komen. De goal kwam een kwartier voor tijd alsnog plotseling. Aanvoerder Van der Vaart tikte een pass van de Braziliaan Maxwell in de hoek binnen. Pas na de 1-0 kreeg FC Utrecht haar eerste goede kans van de wedstrijd. Die was aan De Jong niet besteed.

Het was een wedstrijd om heel snel te vergeten. Maar met de domper van Brugge in de benen zal de ploeg blij zijn om uberhaupt de drie punten gepakt te hebben voor de race om de landstitel.