Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajacieden treffen elkaar in Sydney

3 juni 2000 12:03

Verslaggever: M

In Sydney werd zaterdag de loting verricht voor het Olympisch voetbaltoernooi dat van 13 t/m 30 september in Australie wordt gehouden. 16 landen werden verdeeld in vier groepen, waarin alleen de nummers 1 en 2 van elke poule zich kwalificeren voor de kwartfinales.

Ondanks dat Jong Oranje zich deze week niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen zullen er toch een flink aantal Ajacieden in Sydney actief zijn op het Olympisch voetbaltoernooi. Zo zullen al in de eerste ronde enkele Ajax-spelers tegenover elkaar in het veld staan. Het lot bepaalde dat thuisland Australie (Culina, Didulica) in een poule terechtkwam met titelverdediger Nigeria (Kanu en Ikedia). De andere deelnemers in poule A zijn Hondures en Italie.

John O'Brien belandde met zijn land de Verenigde Staten in een poule met Tsjechie, Kuweit en Kameroen. Aaron Mokoena mag het op zijn beurt met Zuid-Afrika in de eerste ronde opnemen tegen Brazilie, Slowakije en Japan.

Meer op




Tags

sydney australie voetbaltoernooi aaron afrika brien culina didulica hondures ikedia japan jong kameroen kanu kuweit kwartfinales lot mokoena nigeria oranje slowakije terechtkwam thuisland titelverdediger tsjechie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah zucht