Jong Ajax verliest op bezoek bij Roda JC

25 oktober 2024 21:58

Jong Ajax verliest op bezoek bij Roda JC; image source: Pro Shots

Jong Ajax heeft vanavond met 2-1 verloren van Roda JC. In Kerkrade scoorde Chourak halverwege de tweede helft nog de aansluitingstreffer, nadat de thuisploeg via Orhan Dzepar en een eigen doelpunt van Aaron Bouwman al op een 2-0 voorsprong was gekomen. De Limburgers misten tien minuten voor het einde ook nog een strafschop, waardoor Jong Ajax lange tijd nog hoop op een gelijkspel mocht koesteren. Die kwam er uiteindelijk niet.

Door de nederlaag wacht Jong Ajax nu al sinds 13 september op een overwinning. Van Jong AZ en FC Dordrecht werd verloren terwijl de ploeg van Frank Peereboom tegen Vitesse, Helmond Sport, Jong FC Utrecht en ADO Den Haag niet verder kwam dan een gelijkspel. De talenten van Ajax staan momenteel op een vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Ze wisten twaalf punten uit de eerste twaalf gespeelde wedstrijden te verzamelen.

Het was de laatste wedstrijd voor Jong Ajax van de maand oktober. 1 november krijgt het team een nieuwe kans de slechte resultaten van de afgelopen weken een positief vervolg te geven. Dan komt VVV Venlo op bezoek in Amsterdam. Die ploeg verloor vanavond in eigen huis met 1-2 van de winnaar van de Eerste Periode FC Den Bosch.