Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax trof Qarabag nooit eerder

23 oktober 2024 13:56
Foto: Pro Shots

Ajax trof Qarabag nooit eerder; image source: Pro Shots

Ajax gaat morgen voor het eerst een officiële wedstrijd op Azerbeidzjaans grondgebied spelen. Nooit eerder trof Ajax een club uit het land. Wel stuitte Qarabag twee keer in haar clubhistorie op FC Twente. In de zomer van 2009 wisten de Tukkers in de laatste voorronde voorafgaand aan het hoofdtoernooi om de Europa League thuis met 3-1 te winnen, uit eindigde het treffen in een 0-0 gelijkspel. Vijf jaar later troffen beide clubs elkaar in hetzelfde stadium nogmaals. Thuis speelde Twente met 1-1 gelijk, wat niet voldoende was na het 0-0 gelijkspel in Baku. Daardoor volgde Europese uitschakeling voor Twente dat seizoen, de Conference League bestond immers nog niet.

Wat weten we verder nog van Ajax' tegenstander van morgenavond? Qarabag speelt zijn wedstrijden tegenwoordig in Baku, nadat de eigenlijke stad Agdam vrijwel volledig werd verwoest door legertroepen uit Armenië. Agdam is tegenwoordig een vervallen, verlaten spookstad, waardoor de club dus ook is uitgeweken naar de hoofdstad van het land.

Trainer Gurbanov laat zijn elftal, ook in de Europese wedstrijden, doorgaans in een 4-2-3-1 systeem spelen. De club speelde net als Ajax twee wedstrijden tot dusver in de competitiefase van de UEFA Europa League. Op bezoek bij Tottenham werd er kansloos verloren, ondanks een vroege rode kaart voor de thuisploeg eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 3-0 nederlaag. Op eigen veld werd in de tweede speelronde met 1-2 verloren van het Zweedse Malmö FF.

De ploeg werd deze zomer uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Nadat Lincoln Red en Ludogorets Razgrad werden verslagen bleek Dinamo Zagreb een flinke maat te groot voor Qarabag. Thuis werd er met 0-2 verloren terwijl de wedstrijd in Zagreb in 3-0 eindigde. Er liggen dus kansen voor Ajax om de behaalde vier punten uit de eerste twee wedstrijden in Baku morgenavond een goed vervolg te geven.




Tags

qarabag baku twente agdam zagreb armenie azerbeidzjaans competitiefase conference dinamo eigenlijke grondgebied gurbanov hoofdtoernooi legertroepen lincoln ludogorets malmo razgrad spookstad stuitte tottenham uefa uitgeweken verwoest voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.183 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

basten bertjek brobbey chico conceicao derk elsimao farioli henderson johanssen juventus kiki lido mislintat onaardig pasveer porto psg qarabag ramaj rasmussen rugani scheids sevic spelregels steijn suarez sulejmani weghorst wegsturen