Transparent
Inloggen
Sluiten

Weghorst: "Ik weet exact hoe het voelt"

20 oktober 2024 18:11
Foto: Pro Shots

Weghorst: "Ik weet exact hoe het voelt" ; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 3-4 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Heracles Almelo verscheen matchwinner met twee goals Wout Weghorst voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn invalbeurt en doorslaggevende rol, waarin hij ook nog de penalty voor de winnende treffer versierde. Een penalty notabene die door Mario Engels werd beschreven als een typische Ajax-penalty: "Ik werd echt aangeraakt. Hij raakt me op mijn linkerkuit, dat zie je toch? Anders kan ik schieten. Ik wil hier mijn been naar achteren halen om te schieten en hij raakt me aan. Ik vind dit een penalty. Een overtreding is een overtreding. Licht of niet."

In tegenstelling tot wat we van Wout Weghorst gewend zijn, juichte hij vandaag tegen zijn oude club ingetogen:"Ik heb hier een fijne tijd gehad. Maar het was voor ons ook een heel moeizame wedstrijd. Ik had niet het gevoel dat het met die goal helemaal klaar was. Maar ik was wel heel blij hoor, dat zeker."

Wout Weghorst kwam als invaller binnen de lijnen voor Brian Brobbey, die ook na vandaag nog altijd op nul treffers staat in de Eredivisie: "Ik weet exact hoe dat voelt. Zelf heb ik dat ook weleens gehad. Periodes dat je even niet scoort en tegen een goal aan zit te hikken. Hoe langer zo'n periode duurt, hoe moeilijker het ook wordt."

Met zijn twee treffers van vandaag trad Wout Weghorst in de voetsporen van Zlatan Ibrahimovic. Hij is pas de tweede Ajacied deze eeuw die als invaller bij vier doelpunten was betrokken in zijn eerste vier competitiewedstrijd voor Ajax. Weghorst leverde drie doelpunten en één assist in zijn eerste vier wedstrijden.




Discussieer mee op de forums


Tags

weghorst wout aangeraakt almelo blikken brobbey eeuw eredivisie espn heracles hikken ibrahimovic ingetogen juichte linkerkuit matchwinner versierde voetsporen zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

basten berghuis brobbey chico coaching conceicao elsimao engeland eredivisie farioli henderson heracles juventus kiki lido mislintat pasveer porto quido ramaj rugani sevic steijn suarez sulejmani sutalo tegengoals teksten transferoverwegingen weghorst