Ajax wint rollercoasterwedstrijd in Almelo

20 oktober 2024 16:26

Ajax wint rollercoasterwedstrijd in Almelo; image source: Pro Shots

Ajax heeft opnieuw drie punten overgehouden aan een duel in de Eredivisie. Gemakkelijk ging het echter allesbehalve. In Almelo stond er na een ontzettend hectische en op en neer golvende wedstrijd een 3-4 eindstand op het scorebord. Goals voor Heracles werden gemaakt door Luka Kulenovic en Mario Engels. Namens Ajax scoorden Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Wout Weghorst. Ajax dankt dus net als twee weken terug de belangrijke Weghorst, die Ajax ook vandaag weer over het dode punt heen hielp.

Vooral de goal van Mario Engels, die Heracles voor de tweede keer vanmiddag op voorsprong schoot, is een kanshebber voor de goal van het jaar. De middenvelder zag Remko Pasveer te ver voor zijn goal staan en besloot vanaf eigen helft maar eens uit te halen. Met succes want zijn inzet viel dus nagenoeg perfect binnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, vijf minuten later maakte Bertrand Traoré alweer gelijk. Dertien minuten na rust kwam Wout Weghorst binnen de lijnen. In tegenstelling tot Brian Brobbey had de invaller slechts vijf minuten nodig om zijn naam op het scorebord terug te zien komen. Hoewel Luka Kulenovic Heracles nog op gelijke hoogte bracht, constateerde arbiter Edwin van de Graaf zes minuten later een overtreding van Thomas Bruns op Weghorst in de vijandelijke zestien. De arbiter wees resoluut naar de stip, waarna Wout Weghorst zelf zich meldde achter de stip. Opnieuw faalde de spits niet en schoot de bal onberispelijk hard door het midden binnen. Twee minuten later kreeg Brian de Keersmaecker zijn tweede geel en dus rode kaart, waarna de ban definitief beslecht was voor Ajax.

De selectie van Ajax keert zometeen terug richting Amsterdam vanwaar ze aanstaande woensdag vertrekken richting Azerbeidzjan, waar het donderdag op gaat nemen in het kader van de UEFA Europa League tegen Qarabag. Volgend weekend wacht in de Eredivisie vervolgens een thuiswedstrijd tegen Willem II. Dankzij de overwinning staat Ajax in ieder geval komende week op de derde plaats in de Eredivisie, gedeeld in aantal punten met Feyenoord, al had Ajax een wedstrijd minder nodig om tot dat puntenaantal te komen.