Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans Ajax op bezoek bij Heracles Almelo

18 oktober 2024 19:43
Foto: Pro Shots

Historische balans Ajax op bezoek bij Heracles Almelo; image source: Pro Shots

Het wordt de vierentwintigste ontmoeting van Ajax met Heracles in Almelo. Van de voorgaande drieëntwintig edities wist Ajax veertien keer de punten mee naar huis te nemen, vier keer eindigde het treffen in een gelijkspel terwijl Heracles er vijf keer in slaagde Ajax te verslaan en de drie punten in eigen huis te houden.

In 1985/1986 boekte Ajax haar grootste overwinning op bezoek in Almelo door met 1-8 te winnen. Ajax verloor nog nooit met meer dan één doelpunt verschil in Almelo. De laatste nederlaag van Ajax bij de Tukkers dateert van seizoen 2019/2020, toen Ajax ook met 1-0 verloor. Ajax kent tegen Heracles in Almelo een positief doelsaldo van negentwintig goals. De Amsterdamse teller staat op achtenveertig goals tegenover negentien goals van Heracles Almelo.

De laatste keer dat Ajax Heracles Almelo trof was begin dit jaar, kort na de winterstop wist Ajax met John van 't Schip als trainer met 2-4 te winnen. Brian Brobbey zorgde voor de eerste en de derde goal, terwijl Steven Berghuis en Kristian Hlynsson voor de overige twee goals zorgde. De inmiddels langdurig geblesseerde Jizz Hornkamp opende de score namens de thuisploeg terwijl Mario Engels na ruim een uur spelen de 2-3 op het scorebord zette. Heracles is het seizoen met negen punten uit de eerste acht wedstrijden redelijk goed begonnen. De Almeloërs staan in punten gelijk met promovendussen FC Groningen en NAC Breda. Ajax speelde twee wedstrijden minder en verzamelde vier punten meer dan de Heraclieden. De ploeg van Francesco Farioli staat daarmee vooralsnog op een vijfde plek.




Discussieer mee op de forums


Tags

almelo heracles achtenveertig almeloers berghuis brobbey drieentwintig farioli francesco groningen heraclieden hlynsson hornkamp jizz kristian nac negentwintig ontmoeting promovendussen slaagde vierentwintigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.193 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom antony berghuis boomen brobbey elsimao eredivisie faberski farioli gaaei godts hato henderson hlynsson kiki kroes mikautadze mislintat negeren rasmussen rensch rugani rusland sancties sevic sosa sutalo traore weghorst wijndal