Transparent
Inloggen
Sluiten

Basisplaatsen Brobbey en Hato bij verlies Oranje

14 oktober 2024 23:53
Foto: Pro Shots

Basisplaatsen Brobbey en Hato bij verlies Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal is vanavond redelijk kansloos ten onder gegaan in München. Duitsland leek al vroeg op voorsprong te komen via Jamie Leweling, al werd die nog afgekeurd wegens discutabel buitenspel. Vervolgens begon het team van Julian Nagelsmann aan een masterclass en mocht Oranje van geluk spreken dat het de rust haalde met 0-0. In de fase kort na rust leek de ploeg van Ronald Koeman het initiatief wat naar zich toe te trekken maar halverwege de tweede helft maakte Jamie Leweling een eind aan alle illusies door nu wel de trekker op vernietigende wijze over te halen en aan te tekenen voor de openingstreffer. Het bleek de enige treffer van de avond.

Doordat Hongarije haar wedstrijd op bezoek in Bosnië-Herzegovina met 0-2 won, staan de Hongaren nu in punten gelijk met het Nederlands Elftal. Wel hebben de Hongaren een aanzienlijk minder doelsaldo. Volgende maand treft Oranje de Hongaren weer in Amsterdam, drie dagen later wordt de groepsfase in de UEFA Nations League afgerond met een uitduel in Bosnië-Herzegovina. Nederland moet bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Nations League.

Brian Brobbey werd een kwartier voor tijd uiteindelijk uit zijn lijden verlost. De spits kwam de eerste vijfenzeventig minuten nauwelijks in het spel voor en werd uiteindelijk vervangen door Joshua Zirkzee. Jorrel Hato speelde wel de volledige wedstrijd in München. Ook oud-Ajacied Ryan Gravenberch startte in de basis en speelde tachtig minuten mee in de met 1-0 verloren wedstrijd.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje brobbey hato hongaren bosnie herzegovina jamie leweling nations discutabel duitsland gravenberch hongarije illusies jorrel julian koeman masterclass nagelsmann nederland trekker uefa vernietigende vijfenzeventig zirkzee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alders antony berghuis bertjek bijtekenen boomen brobbey dumfries elsimao farioli feyenoord gaaei godts groningen henderson jong kiki kroes mazraoui netto pasveer rensch sevic skimovic taylor timber traore verschuilen weghorst